Nebankovní hypotéka

11.04.2011 00:18

Tento druh hypotéky je vhodný je hlavně pro lidi, kteří z nějaké příčiny nemohou prokázat svůj skutečný příjem. Banky nabízejí různé druhy hypoték u kterých nemusíte dokladovat svůj příjem.
Tato hypotéka však pro banku představuje dost velké riziko. Proto na ni kladou dost velké úroky jako u hypoték s dolożeného příjmem. Hypotéku bez dokládání příjmu nenajdete například v OTP banky v České spořitelně. V těchto bankách musí být příjem při žádosti o hypotéku prokázán vždy.
Banky při poskytování tohoto druhu hypoték svého klienta důkladně prověří. Zdrojem pro banky o klientovi jsou hlavně úvěrové registry. Ke schválení úvěru budete potřebovat občanský průkaz, list vlastnictví k zakládané nemovitosti a znalecký posudek. Některé banky požadují i dodatečné informace. To svědčí o tom, že banky při hypotéce bez dokládání příjmu dbají na přísnější podmínky. Pokud klient banky získává příjem z podnikatelské činnosti, tak je nutné pro získání této hypotéky, aby podnikal minimálně 6 měsíců. Banky také požadují čestné prohlášení o výši příjmu.
Poplatky při hypotéce bez dokládání příjmu jsou stejné jako u jiných hypoték. Je výhodnější při žádosti o hypotéku svůj příjem zdokladovat a získat tak větší úvěr.